AZ OXYDTRON TECHNOLÓGIA

A problémák egyik fő oka a vizesedés és az erre utaló jelek.

A vizesedésre utaló jelek – mint például a penészgomba –, a salétromosodás és az ezzel járó dohos szag, melyek az épületek „betegségei”, az élőlények betegségeinek okozói lehetnek.

Vannak „tüneti kezelések”, de ezek alkalmazásával nem szűnik meg a probléma oka, a vizesedés vagy a páralecsapódás. A vizesedés főleg az elöregedett épületekre jellemző. A páralecsapódás a felelőtlen kivitelezésre vezethető vissza.

ELÖREGEDETT ÉPÜLETRÉSZEK

Sajnálatos módon azt látjuk, hogy az ilyen épületekben nagyon ritkán szüntetik meg a problémák valódi gyökerét, inkább csak felületi kezelések történnek.

VEGYSZERES INJEKTÁLÁSOK

Az injektálásokkal vegyszerek, műgyanták kerülnek bejuttatásra az épületekbe, melyek sosem lesznek szerves részei az ásványi anyagokból készült falszerkezetnek.

STATIKUS BEAVATKOZÁS

Elvágják a falakat, ezzel pedig statikai beavatkozás történik. Szinte elkerülhetetlen a repedések megjelenése.

LÉLEGZŐ VAKOLATOK

A lélegző vakolatokkal utat adnak a falak teljes elsózásának, ami beláthatatlan következményekkel jár.

Letölthető 2020-as kiadványunk: Épületünk rekonstrukciója Oxydtron technológiával.

Az Oxydtron Technológia a “tüneti kezelések” helyett, az okokra koncentrálva ténylegesen rehabilitálja az épületeinket.

MŰKÖDÉSI ELV

Az Oxydtron-technológiában az a csodálatos, hogy a falszerkezetet tesszük alkalmassá arra, hogy távol tartsa magától a vizet.

A technológia legfontosabb eleme a víz, de nem abban az értelemben, hogy igyekszünk eltávolítani azt, hiszen csak kárt okoz, hanem abban az értelemben, hogy alkotóelemként és egyben közvetítő elemként is tekintünk rá. Tehát annyi vizet juttatunk az épületszerkezetbe, amennyit az be tud fogadni (annál jobb lesz a szigetelés, minél több a víz).

Ez így első olvasatra nagyon bizarrnak tűnhet, hiszen teljesen ellentétes az eddigi törekvésünkkel.

A vakolatrendszerünk felhordásával létrehozzuk azt az energiatöbblettel rendelkező felületet, amely már magában is vízhatlan és rendelkezik azzal a képességgel, hogy ezt a többletenergiát átadva a fal régi, energiaszegény tömegének, másodlagos kristályosodást hozzon létre, amely során felhasználásra kerülnek a felhalmozódott sók is. A falszerkezetben lévő gombák elpusztulnak a kristályosodási folyamatban keletkező ózon hatására. Ezek után már csak időre van szükség a „tömegszigetelés” kialakulásához, ami nem más, mint egy energia-egyensúlyközeli állapotban lévő falszerkezet.

A legnagyobb probléma az utólagos vízszigetelés.

Ezt a problémát eddig csak tünetileg lehetett kezelni. A falban lévő vizet kiszárították és igyekeztek kisebb-nagyobb sikerrel távol tartani a vizet a falszerkezettől.

image

Az Oxydtron technológiával a korrodálódott építőanyagok újra megerősíthetőek, sőt az eredeti állapotuknál még stabilabbak lesznek.

Lépjen velünk
Kapcsolatba!

Ha kérdése van, amelyet meg szeretne osztani, küldjön üzenetet. Konkrét kérdés esetén használja az alább felsorolt elérhetőségek egyikét.

Küldje el nekünk

miben lehetünk segítségére!